Tillbakablickar på 2014

Allt emellanåt är det roligt att titta tillbaka på den gångna året och se vad det var som hände och jämföra det med läget nu. 

2014

Det var många saker som hände som förtjänar att tas upp, som att Lotta Schelin från Kållered tog sin fjärde raka Diamantboll och blev även tidernas främsta målskytt i landslaget, oavsett om man tittar på herr- eller damsidan.

Tränare försvann hit och dit, Mikael Stahre lämnade sitt tränaruppdrag i Göteborgsklubbarna och Gais gjorde sig av med Thomas Askerbrand.

Sverige rankades av Fifa som världens 44:e bästa landslag, något vi alla verkligen hoppas att se en förändring på i den tid som skulle komma.

Men kanske är det inget annat som gjorde så stor inverkan på fotbollsåret 2014 som VM. Nu är ju VM-fotbollen alltid en stor del men förra året var det ju något helt klar speciellt.

Till att börja med kan man ju bara nämna att detta var första gången som ett Europeiskt lag vunnit guld i Sydamerika, och bara andra gången som det hänt utanför Europa.

Tyskland formligen krossade historiens främsta fotbollsnation i deras hemland. Kanske hade det sett annorlunda ut om de faktiskt hade haft Neymar eller Thiago Silva på plan, men en sak är säker, fotbollsvärlden fick en rejäl omskakning den dagen.