Slutspurt i England

Är du ett fan av endera Liverpool, Manchester City eller Chelsea så kan det vara dags att se över möjligheten till att få några dagar ledigt från jobbet. Dessa tre är nämligen i allra högsta grad med och slåss om slutsegern i en av världens mest prestigefyllda fotbollsliga – Premier League.

Roy Hodgson

Läget i tabellen i skrivande stund är kanske något vi ska börja att informera om för den oupplyste:

  1. Liverpool ligger i nuläget på första plats med 33 spelade matcher och ligger på 74 poäng. Målskillnaden är hela +50.
  2. Chelsea ligger just nu på andraplatsen, också med 33 spelade matcher men med 72 poäng. Målskillnaden är +41.
  3. På tredje plats ligger i nuläget Manchester City med sina 70 poäng. Men till skillnad mot Chelsea har man ett lite bättre utgångsläge då man har två matcher färre spelade än både Liverpool och Chelsea. Tyckte du att Liverpool hade en massiv målskillnad så är dessutom City ännu lite vassare där. +55 och endast 29 mål insläppta på hela säsongen.

Där har vi alltså förutsättningarna för slutspurten i serien som totalt har 38 omgångar (se fullständig tabell här), så alltså fem matcher för Liverpool och Chelsea medan Manchester City har sju matcher kvar – och alltså har saken i sina egna händer. Något som skulle kunna tala för Chelsea är att de möjligen har ett lite lättare spelschema än City och Liverpool. Liverpool har förmodligen det tuffaste spelschemat kvar med tanke på att man på sina fem matcher kvar att spela möter både just City och Chelsea.

Vilken avslutning detta kommer att bli. Liverpool har alltså möjligheten att i princip stänga butiken om man lyckas vinna mot dessa båda, men uppenbarligen så finns det mängder av scenarion hur detta kan sluta. Spelar City och Liverpool oavgjort så öppnar detta upp för Chelsea – och så vidare.

Vill ni följa utgången av detta drama så kan vi tipsa om bettingbloggen ”sparka  och spring” som finns att läsa på Tippat.se. Där får du förutom experttips på hur man tror matcherna kommer att sluta, även analyser om lagens chanser och både smarta och underhållande inlägg om kommande fotbollsmatcher.

Vilket lag hoppas ni ska vinna Premier League? Maila in till oss här i högra kolumnen och berätta! Vi på Leytonorient håller en liten extra tumme  för att bucklan ska hamna på Anfield.