Fotbolls-VM 2014

I år är det dags igen. Fotbolls-VM 2014! Det är Brasilien som får äran att hålla en av de största sporteventen i världen i år och mellan 12 juni och 13 juli kommer fotbollsentusiaster från hela världen att samlas för att hylla sina favoritlag.

Brasilien

Även många svenskar kommer att vallfärda till Brasilien när det är dags, för trots att inte Sverige är med och spelar om den ärofyllda titeln som världsmästare finns det många andra bra lag som är det.

Som säkert många känner till är hemmalaget Brasilien favorittippat av de flesta – till och med av Zlatan. Deras tuffaste motståndare lär bli Argentina, Tyskland, Spanien, Belgien och Frankrike. Fotbollsfans världen över kan se fram emot många spännande matcher med de största fotbollsstjärnorna i världen. Många kommer sitta med sitt favoritlags landslagströja på sig, både på plats i Brasilien, på favoritpuben, eller hemma i TV-soffan. Det spelar ingen roll om du inte är tysk – under VM är det helt okej att klä dig från topp till tå i det tyska landslagets färger så länge du vill att de ska vinna.

När det gäller landslagströjor och andra landslagstillbehör finns det en uppsjö av produkter, både på nätet och i fysiska butiker. Man kan visa sitt stöd för sitt favoritlag (favorit efter Sverige förstås) genom både tröjor, halsdukar, flaggor, pins, armband och väskor bland annat. Har man redan laddat upp med svenska landslagstillbehör sedan tidigare är det kanske allra enklast att bara stödja Brasilien – här funkar gult och blått alldeles utmärkt. Då får vi svenskar också en möjlighet att för en gångs skull stötta ett blågult lag med guldchans!