Fotbolls EM 2016 – förberedelser inför avspark

Det känns som en evighet sedan vi först fick höra att Sverige hamnade i grupp E tillsammans med Belgien, Irland och Italien. Men nu börjar vi sakta men säkert närma oss avsparken.

fotboll_404101330

fotografos / Shutterstock.com

Alla blickar riktas nu mot den 10 juni då Frankrike och Rumänien möt på planen i Stade de France, Saint-Denis. Detta följs av elva ytterligare dagar av matcher i rad innan vi kommer till slutspelet som börjar den 25 juni och fortsätter till finalen som spelas den 10 juli. Sverige spelar sin första match den 13 juni och det är är mot Irland.

När det är dags att ladda för fotbolls EM finns det många olika vägar man kan gå. Somliga väljer att uppleva det på plats och vem kan klandra dem för det? EM är alltid fylld av likasinnade fans som vill uppleva så bra fotboll som möjligt. Med publikens jubel en varm sommardag i Frankrike är det många som anser det värt priset att kosta på sig resa och biljetter till utvalda matcher. Enligt Viagogo finns det fortfarande biljetter kvar för de som är intresserade.

Den andra vägen att gå är ju såklart att uppleva detta på teven, men var man gör detta finns det fortfarande riktigt bra alternativ. Då de flesta dagas matcher börjar vid 15:00 är detta ett perfekt tillfälle att besöka sin lokala sportbar för middag där EM garanterat kommer att vara en prioritering. Bor man i en riktig storstad kan man alltid använda sig av internet för att hitta alternativ och få en bra ursäkt att testa på en massa nya barer och allt de har att erbjuda. Sajter som Sports Bars United kan tipsa om vilka man har att välja mellan.

sportbar_199320953

Väljer man istället att göra detta i soffan gäller det ju att ladda upp med rätt saker. Man kommer ju till att börja med vilja fixa mat som lätt kan ätas framför teven, något som kommer variera från hem till hem. Somliga kanske har riktigt stora och praktiska bord i teverummet och kan lätt fylla det med tallrikar och skålar. Är detta fallet är man ju knappast begränsad i ens matutbud och kan köra på allt från pizza eller tacos till sallad eller grillat. Har man dock det mer begränsat med utrymme kan det vara bästa att satsa på sådan som man kan lägga upp på till exempel en papptallrik och hållas i medan man äter med bara en hand. Sajten Köket har många bra tips på plockmat man kan testa.

mat_282847892

Oavsett hur man väljer att se på fotbolls EM finns det alltid andra saker man kan göra utanför detta för att förhöja upplevelsen. Något som blivit allt mer populärt på senare år är att satsa pengar på matcher via nätet på sajter som BetStar. Man behöver inte satsa mycket för att det ska kännas mer spännande och det kan vara ett roligt sätt att öka ens intresse när två inte så värst bra lag möter varandra.

sportsbetting_95558746

Något annat som kan höja stämningen under matchen är vad man ofta brukar se på läktarna: gult och blått. När alla samlats med sina egna landslagströjor, halsdukar, ansiktsmålning och liknande kan man lätt skapa härligt patriotiska stunder i soffan. Det kanske låter lite löjligt, men det är många som gör detta och det kan öka stämningen bara lite grann är det helt klart värt det.

Sverige kommer att behöva allt stöd det kan få i EM i år. Ska man gå efter hur Daily Mirror rankade alla lagen i EM är Sverige det tolfte bästa laget av 24. Och medan Irland hamnar på deras 20:e plats är Belgien rankad femma och Italien kommer direkt ovanför på fjärde plats. Så medan vi alla håller tummarna och hejar på våra landsmän som de kliver ut på plan ligger det det ganska mycket press på spelarna att prestera om vi ska ta oss vidare!