Fotboll – Bra för hälsan

Att fotboll är en populär sport kan vi nog alla vara överens om Att spela fotboll bidrar naturligtvis till ett hälsosamt liv. Om man regelbundet tränar fotboll så får detta oerhört positiva effekter på vår hälsa. Förutom att hjärtat och kärlsystemen får arbetat så får sig även vårt muskelsystem sig en genomgång. Vi tränar och förbättrar få förmåga att hålla balansen på ett väldigt bra sätt.

Om du spelat fotboll som ung så kanske det är dags att ta upp denna träningsform igen. Det kanske inte behöver bli något division 1 spel utan mer för att hålla sig i form. Hos Länna Sport så hittar du det som behövs för att du ska komma igång med fotboll igen. Kolla upp med några gamla fotbollskompisar om även de känner som du och vill börja spela igen för skoj skull. Ni kanske inte får ihop ett fullt lag men det kanske inte spelar så stor roll. Kanske det redan finns lag där ni kan få vara med och träna och kicka lite boll.

Vem vet, kanske det blir spel i någon korpserie framöver. Speciellt om det visar sig att den talang som fanns kanske inte försvunnit helt utan det satt kvar de gamla fotbollskunskaperna. Även om du väljer att börja spela fotboll igen för din hälsas skull så är det ju fortfarande fantastiskt roligt att vinna de matcher man spelar. Detta är något som kanske driver dig att fortsättningsvis hålla på med fotboll även om du kommit upp i åldern en del. Så klart ska du lyssna på din kropp och se till att du får ordentligt med återhämtning mellan träningspassen och de eventuella matcher som ska spelas.

Men ska du ta upp fotbollen igen i någon utsträckning gäller det att du ser till att träna på fritiden också. För att bäst förbereda kroppen för belastningen som fotbollen kommer med är att träna moment som liknar det du gör på planen. På så sätt ser du till att du tränar upp de rätta musklerna på bästa möjliga vis. I fotboll handlar det ofta om att vara explosiv; att kunna agera snabbt och intensivt en kortare period och sedan sänka tempot något. Och medan du självklart inte ska jämföra din form med någon som är mycket yngre, kan du absolut jämföra dig själv med din egen form en månad eller mer tillbaka. Om du kan se förbättringar är du ju helt klart på rätt väg.