EM-kval 2015 – Sverige

Med en inledande 2-0 seger över Moldavien har årets EM-kval kickat igång ordentligt och dessutom i positiv manér för våra svenska herrar. Under föregående år (2014) lyckades vi med bedriften att plocka viktiga poäng genom att spela lika vid 3 tillfällen och vi fick även med oss en vinst i matchen mot Liechtenstein, som vi även där besegrade med just 2-0.

Svenska landslaget fotboll

För Sveriges räkning ser det nuvarande resultatet i tabellen relativt bra ut. Man ligger för närvarande på en 2:a plats med 9 poäng, en bit bakom gruppens ledare Österrike, som i skrivande stund kan stoltsera med inte mindre än 13 poäng. Närmast bakom vårat kära svenska landslag hittar vi både Ryssland och Montenegro på 5 poäng vardera, men innan man börjar andas ut alltför mycket, får man inte glömma bort det faktum att båda lagen spelat en match mindre än Sverige, vilket i realitet betyder att båda lagen har en chans att knappa in med 3 poäng vardera, så att hävda att vi fortfarande har konkurrenter som jagar oss i hasorna är allt annat än orimligt.

I nästa kvalmatch som spelas mot just Montenegro har Sverige därför möjligheten att på egen kraft lämna ett utav dessa lag i kölvattnet och att förutom det säkra 3 viktiga poäng i förhållande till sin andra kvalplåga Ryssland. Självklart skulle en vinst även betyda att vi tar oss ett steg närmare att hota Österrike i toppen av tabellen. Helt enkelt ännu ett steg i rätt riktning. För att detta ska ske på ett smidigt sätt krävs det att hela maskineriet är laddat och välsmort och att vi utöver det får bevittna några fina individuella prestationer i stil med Zlatans tidiga inledningsmål i föregående match mot Moldavien, men även att vi har lite tur med bollarna i allmänhet, något som gärna får resultera i fler stolpe in än motsatsen.

Allt annat åsidosatt är chansen överhängande att Sverige kommer stå som favorit hos oddssättarna inför kommande match, något som vi även gjorde inför förra mötet 2014, som då slutade 1-1. Det finns även gott om tid än att gnugga på taktik och att fundera över hur pass offensiv uppställning vi bör ställa upp med, då nästa match inte spelas förrän i mitten av Juni (14:e).