Att vara supporter

Det finns många saker här i livet som inte är lätt men som fortfarande ger en känsla av nöjdhet, en av dessa är absolut att vara en engagerad supporter.

4890445-the-swedish-flag

Hur kommer det sig att man börjar hålla på just ett lag? Varför lägger vissa ned sitt allt i något man inte kan påverka direkt?

Detta är mycket värdeladdade frågor som inte alla har svar på omedelbart. För vissa handlar det om var man växte upp, platsen kan vara mycket nära kopplat till just en sport och ett lag som kommer därifrån. Andra skaffar i tidiga år en idol och deras lag blir synonymt med den personen. Det känns så naturligt att bära en tröja med lagets färger och sin idols namn på.

En del finner sig vara en annan person när man är tillsammans med andra supportrar av samma lag, det är som en helt annan värld än då man umgås med de utanför cirkeln av invigda supportrar.

När man står och faller tillsammans med sitt lag kan livet vara tufft emellanåt, då det kanske inte går så bra för laget, en spelare är skadad, man har nyss bytt tränare eller liknande. Och under dessa omständigheter kan man ibland känna sig hjälplös, man vet att laget är bra, men det finns inget man kan göra för att visa detta för andra, bara hoppas att de snart befinner sig på topp igen, då det är en ren fröjd att vara supporter.