Återuppta fotbollen som vuxen

Kanske det har gått en herrans massa år sedan du spelade fotboll senast. Intresset har funnits men kanske inte tiden att hålla på med fotboll som när man var yngre. Kanske är det dags att återuppta fotbollen som vuxen. Än är det inte för sent. Du har säkert många aktiva år framöver och att gå miste om den upplevelsen när man spelar fotboll kan vara värt ett försök.

Kolla upp med dina jämnåriga vänner om de också skulle vilja spela lite fotboll, mest för skoj skull men också för att förbättra flåset och få bättre kondition. Skaffa det som du behöver för att lira boll. Fotbollsskorna är det viktigaste som du köper och se till att det är skor som passar dina fötter perfekt. Det är en fördel att veta vilket underlag som man ska spela på för att hitta rätt sko. Är det på gärs, konstgräs, grus eller ska ni spela inomhus i hall?

Det går också att kolla upp med den lokala fotbollsklubben om det finns något amatörlag som behöver spelare. Har du kapaciteten och kan leverera så kanske du är välkommen att spela i något befintligt lag. Om det spelas i någon av de lägre divisionerna så kanske det bli lite mer allvar än om ni bara spelar för skoj skull med kompisgänget. Se till att hålla dig i god fysik och se till att regelbundet tränar både styrka och kondition för att orka med att spela matcher.